Annemieke Hendriks Specialist Remedial Teacher, Rekenspecialist

 

 

Een ruim aantal jaren heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Van kleutergroep tot en met groep 8. Omdat rekenen altijd al mijn speciale interesse had, zowel als leerling als leerkracht, ben ik mij verder gaan verdiepen in de rekendidactiek.
Ik voltooide twee Masteropleidingen bij Hoge School Utrecht. De opleiding Master SEN remedial teaching (specialist remedial teaching) en vervolgens de Master SEN leerproblemen (rekenspecialist).


Na mijn baan als leerkracht basisonderwijs, maakte ik de overstap naar het werken als remedial teacher en rekenspecialist. Tegelijkertijd volgde ik een opleiding bij het Menne Instituut om nascholingscursussen (rekenprogramma “Met Sprongen Vooruit”) te kunnen geven aan remedial teachers en leerkrachten van groep 1 t/m 8. (www.metsprongenvooruit.nl) Dit voornamelijk in de regio Gelderland en omgeving. Het begeleiden en vooruit helpen van kinderen geeft mij veel voldoening en plezier!

 

Drs. Eric Robbers Orthopedagoog, Onderwijskundige

 

 

In 1999 heb ik de “Praktijk voor orthopedagogiek en remedial teaching” te Westervoort opgericht. Door de omvang van de praktijk is het een enorme uitdaging de praktijk om te bouwen tot een brede Praktijk met een palet aan orthopedagogische en didactische disciplines:

"De Onderwijsladder"


Ik studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en ben als promovendus verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Verder heb ik werkervaring opgedaan als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider in het basisonderwijs. Momenteel werk ik in het management van het voortgezet onderwijs. Vanaf het schooljaar 2017 en 2018 begeleid ik geen leerlingen meer. Wel zal ik een adviserende taak behouden.